انرژی در کنار مواد اولیه، سرمایه و نیروی انسانی یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت تمام شده یک محصول یا خدمت محسوب میشود، لذا طبیعی است که در بازارهای رقابتی اگر کالاهای ایرانی هزینه تمام شده بالاتری نسبت به رقبای خارجی خود داشته باشند، توان رقابتی خود را از دست داده و بازار را از دست خواهند داد.
شاخص شدت مصرف انرژی یک شاخص کلان برای توصیف بهرهوری یک اقتصاد از نظر مصرف انرژی بوده و عبارت است از میزان مصرف انرژی اولیه در ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی یک کشور. بر اساس سند تفصیلی برنامه ششم توسعه (1396-1400) و گزارش بانک مرکزی-که در اردیبهشت 1389 منتشر شد- میزان این شاخص در ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه و جهان بالا است؛ بطوریکه شدت مصرف انرژی در ایران 1.38 برابر متوسط خاورمیانه و شمال آفریقا، 1.26 برابر متوسط جهانی و 2.1 برابر اروپا است.
به منظور بهبود این وضعیت لازم است تغییراتی هم در سطح کلان (مدیریتی) و هم در سطح خُرد (کارمندان، تکنسینها، اوپراتورها و …) در وزارتخانهها، سازمانها، نهادها، شرکتها، کارخانهها و غیره اعمال شود چرا که تصمیم گیری در سطح کلان بدون همکاری کسانی که به طور مستقیم با سیستم درگیر هستند و از آن استفاده میکنند، بی معنی است و منجر به نتیجه نمیشود.
میتوان به جرأت بیان نمود که افزایش بهرهوری سیستمها، مهمترین اقدامی است که میتواند منجر به مدیریت منابع انرژی، کاهش انتشار آلایندگیهای محیطی و به تبع آن کاهش هزینههای اقتصادی و هدر رفت سرمایههای ملی شود.
برخی از دگرگونیهای فوق، نیازمند تغییر زیرساختها و تفکرات عمیقی است که در بخشهای مختلف یک سازمان یا شرکت ریشه دواندهاند. پیادهسازی و اعمال این تغییرات و بهبود بهرهوری انرژی در سیستمها، فرآیندی است چند مرحلهای که شامل ارزیابی، مدلسازی، اقدام به بهینهسازی، بررسی مجدد، بهبود مداوم و در نهایت استقرار استانداردهای مشخص در حوزه مدیریت انرژی است. بنابراین افزایش بهرهوری، فرآیندی تدریجی و نیازمند دقت و صرف وقت بوده و بنابراین لازم است از خدمات شرکتهای معتبر مهندسی در این زمینه استفاده شود.
استفده از مشاوران معتبر انجام چنین فعالیتهایی فواید زیر را میتواند در بر داشته باشد.
- بررسی وضعیت موجود شرکتها و سازمانها از نظر میزان مصرف انرژی و نیز حوزه های هدررفت انرژی
- ارائه طرحها و برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در خصوص کاهش مصرف انرژی در سازمانها و شرکتها
- اجرای برنامه ها و پروژه های بهبود مصرف انرژی در سطح سازمانها
- ممیزی و اندازهگیری وضعیت مصرف انرژی در بخشها و واحدهای مختلف صنعتی
طبق اهداف کمی برنامه ششم توسعه (1396-1400) لازم است شدت مصرف انرژی در کشور تا سال 1399 نسبت به سال پایه 1394 به میزان 15 درصد کاهش یابد و البته باید گفت که دستیابی به هدف رشد اقتصادی 8 درصد در افق 1404 بدون افزایش بهرهوری مصرف انرژی و کاهش شدت مصرف انرژی محقق نخواهد شد.
- تهیه طرحهای بلندمدت (استراتژیک) مدیریت انرژی در سازمانها
- ممیزی و بهینه سازی انرژی در صنعت و ساختمان
- استقرار استاندارد مدیریت انرژی (ISO 50001)
- استقرار استاندارد ممیزی انرژی (ISO 50002)
جهت استفاده از خدمات مشاوره با شماره تلفن زیر تماس گرفته یا درخواست خود را از طریق ایمیل اعلام نمایید :
09198052467-09199595196 يااز طريق ايميل info@matous.ir
برچسب ها: کاهش هزینه ها, کنترل مصرف انرژی ساختمان, انرژی ساختمان, شبیه سازی انرژی, کاهش مصرف انرژی سالانه, ممیزی انرژی , خدمات طراحي و مهندسي, مديريت انرژي ساختمان, کنترل مصرف انرژی صنعت, مدیریت انرژی صنعت, استاندارد مدیریت انرژی, استاندارد ممیزی انرژی