کیفیت عملکردمان بهترین تبلیغ  متضمن توسعه است.

مشاوران ارزیابان توسعه کیفیت ساحل

گواهی نامه ایزو و نحوه اخذ آن

گواهینامه ایزو مدرکی از طرف یک بدنه صدور گواهی (CB) است که گواهی می کند سازمان الزامات مربوط به آن استاندارد ایزو را اجرایی کرده است. گواهینامه ایزو معتبر به گواهینامه ای گفته می شود که از مراجع صدور (CB) تحت اعتبارIAF گواهی ایزو عموما دارای اعتبار سه ساله می باشد.

مراحل دریافت گواهینامه ایزو به صورت کلی شامل: ۱. آموزش ۲. پیاده سازی ۳. ممیزی ۴. صدور گواهی ایزو می گردد. در مقاله گواهینامه ایزو چیست؟ به طور کامل با مفهوم گواهینامه ایزو آشنا می شوید.

ما سعی میکنیم گواهینامه ایزو شما را از CB های تحت اعتبارIAF دریافت کنیم

اینکه مشاور یا گواهی دهنده اولین با برترین سامانه رتبه ۱ و یا دارای مجوز صدور گواهینامه با پروانه رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت در ایران باشد یا وبسایت اش نشان نماد الکترونیک داشته باشد یا نداشته باشد اصلا ربطی به اعتبار بین المللی یا داخلی گواهی نامه صادره ندارد پس مراقب سایت های فریبکار که خود را پشت اسامی این چنین ی پنهان می کنند باشید .اگر صادر کنده ایزو ، واحد برتر فنی مهندسی کل کشور به انتخاب وزارت صمت و عضو رسمی انجمن مدیریت کیفیت ایران یا عضو انجمن های دیگری هم باشد لزوما گواهی ایزو اخذ شده توسط آن مرکز دارای بالاترین اعتبار نیست بلکه بایست ادعای گواهی دهنده مبتنی بر اعتبار به صورت دیگری سنجیده شود اگر ادعا می کند گواهی دهنده کانادایی است بایست دارای ثبت شرکت در کانادا و حداقل دامنه اینترنتی با دامنه کانادا باشد و نه اینکه با دامنه عمومی دات کام ثبت شده در مجارستان و هاست بلو هاست که از ایران هم قابلیت ثبت دارد وبسایت اینترنتی راه اندازی کرده باشد

حتما اسم مرجع اعتبار بخشی شرکت گواهی دهنده را در سایت IAF جستجو نمایید:

https://iaf.nu/en/accreditation-bodies

لازم به ذکر است که در دنیا چندین نهاد اعتبار بخشی خصوصی نیز وجود دارند که حتی برخی از آنها بعنوان اعضای وابسته IAF هم پذیرفته شده اند ولی حق استفاده از لوگوی IAF را در اعتبار بخشی ها ی خود ندارند :

https://iaf.nu/en/association-members

نهاد های اعتبار بخشی خصوصی هیچ ارتباطی به IAF ندارند و هیچ گونه برتری هم بر دیگری به جز ادعای قدمت یا معروفیت برند ندارند

برخی از این مراجع اعتبار بخشی خصوصی به شرح ذیل هستند

هانطور که ملاحظه می فرمایید در بین چند ده اعتبار بخشی خصوصی که کاملا مستقل هستند ASCB هم فعالیت می نماید پس اینکه بگوییم گواهی نامه ایزو یا از IAF و یا فقط از ASCB اعتبار داشته باشد معتبر می باشد یک نوع مغلطه و قیاس مع الفارق می باشد حتی اگر به سابقه این نهاد اعتبار بخشی در ایران اشاره کنیم سابقه و خوشنامی زیادی به همراه ندارد و چالش هایی را هم با سازمان استاندراد یران داشته است که به راحتی قابل استعلام از سازمان استاندارد می باشد.

البته در زیر چند نمونه نهاد اعتبار بخشی جعلی هم وجود دارد که حتی اگر گواهی نامه ایزو تحت اعتبار آنها رایگان هم به سازمان شما داده شد آن را دریافت نمایید چون این نهاد های جعلی فقط یک سایت اینترنتی فیک هستند که بارها و بارها تغییر آدرس داده و هویت خود را پنهان کرده اند و اغلب دارای شکایات بین الملی جعل و کلاه برداری بوده و در بلک لیست بسیاری از سازمانها و کارفرمایان داخلی و خارجی قرار دارند:

گروه مشاوران ماتوس تحت قرارداد بازاریابی با نمایندگی های شرکت های گواهی دهنده زیر در ایران می باشد
متقاضیان عزیز با مراجعه به لینک مربوطه روزمه شرکت گواهی دهنده را مطالعه و گواهی نامه مورد دلخواه خود را به صورت اوریجینال دریافت نمایید

سنجش اصالت گواهی نامه‌های ایزو  ؟

در مورد بررسی درستی و اصالت گواهی نامه‌های ایزو چه میدانید؟ آیا به راحتی میتوان اصلی بودن یک گواهی نامه ایزو را بررسی کرد؟

آیا سنجش  اصالت یک گواهی نامه ایزو یا CE  آسان است؟

در ابتدا به یک تعریف کلی و جامع از گواهی ایزو و انواع گواهی نامه‌های ایزو می‌پردازیم چون هنگامی که سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی دریافت گواهی نامه ایزو از مراحل و مزایای اخذ گواهی نامه ایزو مطلع باشند بهتر می‌توانند صحت و اصالت گواهینامه مورد نظر خود را بررسی نمایند. قطعا هنگامی که آگاهی و شناخت متقاضیان نسبت به اخذ گواهی نامه ایزو نسبت به مراکز و‌ مراکز صدور افزایش پیدا کند کار بررسی اصالت گواهی نامه ایزو هم آسان می‌شود.

مراحل دریافت گواهینامه ISO

برقراری تماس با ماتوس

مشخص نمودن اهداف سازمان با توجه نوع فعالیت‌های سازمان

درخواست گواهی نامه ISO و تکمیل فرم درخواست گواهی نامه ایزو ISO

انتخاب گواهینامه ایزو متناسب با اهداف و فعالیت‌های سازمان متقاضی ایزو

انتخاب مرجع صادر کننده گواهی نامه ایزو

مشاوره، استقرار و پیاده سازی مستندات و قوانین مرتبط با استاندارد و گواهینامه مربوطه

 ممیزی پروژه و فرآیندهای در حال اجرا

صدور گواهینامه ISO

اصلی ترین و مهم ترین قسمت از مرحله دریافت گواهی نامه ایزو انتخاب شرکت گواهی دهنده ایزو  می‌باشد. نکته بسیار مهم این است  که سازمان‌ ها و شرکت‌ های متقاضی چگونه اصالت شرکت گواهی دهنده را بررسی نمایند. مراجع صدور گواهی نامه‌های ایزو به دو دسته مراجع دولتی و رسمی و مراجع خصوصی تقسیم بندی می‌شوند. و متأسفانه برخی شرکت های مشاور و به خصوص سایت های اینترنتی با رنکینگ بالای سرچ گوگل در حوزه ایزو از اعتماد متقاضیان سوء‌استفاده کرده و گواهی نامه‌های فیک و بدون اعتبار را در قالب گواهی نامه‌های معتبر و دولتی به آنها می‌دهند. این سایت ها با استفاده از ترفندهای متنوعی همچون فتوشاپ، هلوگرام، استفاده از مهر برجسته و استفاده از کلمات لاتین و ارائه پرچم و نماد کشورهای خارجی و اروپایی گواهی نامه‌های ظاهراً  معتبر را ارائه می‌دهند.

نحوه استعلام اعتبار سازمان گواهی دهنده ایزو

سازمان صدور گواهی نامه ایزو را در اصطلاح CB می‌نامند. مؤسسه اعتبار دهی به این موسسات را در اصطلاح AB می‌نامند. حال اگر AB مراجع صدور گواهی نامه عضو انجمن بین‌المللی اعتبار دهندگان بنام IAF باشد بطور قطع می‌توان گفت گواهی نامه ایزو صادر شده بین المللی و رسمی می‌باشد. ولی چنانچه مراجع صدور گواهینامه تحت اعتبار یک نهاد دولتی بنام AB نباشند یا AB مرجع صادر کننده عضو IAF نباشد می‌توان گفت گواهی نامه ایزو صادر شده یک گواهی نامه با اعتبار بخشی خصوصی است لزوما هر اعتبار بخشی خصوصی فیک نیست اما تقلب از جایی شروع می شود که نام یک اعتبار بخشی خصوصی در کنار اعتبار بخشی های IAF در یک سایت تبلیغ می شود با این عنوان که : اعتبار بخشی یا IAF  ای است یا از فلان مرجع مثلا انگلستان پس نکته مهم این است که اگر اعتبار بخشی یک گواهی دهنده  عضو فروم IAF نباشد دیگر فرقی نمی کند از کدام AB خصوصی باشد 

بررسی اعتبار و اصالت گواهی نامه ایزو

انجمن بین‌المللی اعتبار دهندگان بعنوان یک نهاد دولتی و قانونی بزرگ در کل دنیا می‌باشد. نام انجمن بین المللی اعتبار دهندگان را اصطلاحا IAF می‌نامند که مخفف عبارت International Accreditation Forum می‌باشد. انجمن IAF دارای یک سایت معتبر به آدرس www.iaf.nu  است. متقاضیان محترم دقت نمایید IAF فقط و فقط همین آدرس را دارد و مخصوصا دامنه آن با همین نام nu می‌باشد و هیچ جایگزین دیگری ندارد. در سایت IAF نام تمام مراکز  اعتبار دهنده به مراجع صدور گواهینامه ایزو وجود دارد. هنگامی که نام AB مورد نظر را در سایت IAF جستجو کردید بعد از آن وارد سایت AB مربوطه شوید و نام مرجعی که بعنوان مرجع بین المللی خدمت شما معرفی شده است جستجو کنید اگر نام گواهی دهنده بعد از جستجو پیدا شد پس می‌توان اصالت و اعتبار گواهی نامه ایزو را تأیید نمود.

تفاوت گواهی نامه  بین المللی با گواهینامه با اعتبار بخشی خصوصی در چیست؟

گواهینامه‌های بین المللی ایزو جهت صدور ملزم به طراحی، اجرا و پیاده سازی مستندات و قوانین و دستورالعمل‌هایی که سازمان استاندارد جهانی ISO برای هر گواهی‌نامه تدوین نموده است می‌باشند. یعنی سازمان متقاضی دریافت گواهینامه ایزو باید یا دانش کافی جهت پیاده سازی مستندات در سطح فرآیندهای اجرایی را داشته باشند. یا که یک کارشناس مربوط در حوزه ایزو را استخدام نمایند. تا مراحل پیاده سازی مستندات در سطح مجموعه متقاضی را برایشان انجام دهد. و بعد از ممیزی براحتی بتوانند گواهینامه رسمی و بین المللی را اتخاذ نمایند.

ولی برای اخذ گواهینامه با اعتبار بخشی خصوصی سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی لزوما ملزم به پیاده سازی مستندات نیستند و ممیزی حضوری یا وجود ندارد یا بهشکل غیر حضری است. زمان و هزینه اخذ گواهی نامه بین‌المللی ایزو بیشتر از زمان و هزینه اخذ گواهی نامه با اعتبار بخشی خصوصی می‌باشد. بیشتر متقاضیان جهت حضور در مناقصات و از دست ندادن موقعیت مناقصه بیشتر بدنبال کسب گواهینامه از مراجع خصوصی می‌باشند. متأسفانه اکثر کارفرمایان مناقصات به اعتبار بخشی گواهی نامه ایزو اهمیت نمی‌دهند.

برای تعیین  اصالت گواهی نامه ایزو سازمان خود با ما تماس بگیرید

برای تعیین   اصالت گواهی نامه ایزو سازمان خود با ما تماس بگیرید